Zelfgemaakte ketchup mag natuurlijk niet ontbreken als basisrecept. Als je ketchup ooit zelf hebt gemaakt wil je nooit meer de kant en klare van de winkel. Het mooie is dat je zelf de hoeveelheid suiker kan bepalen.
Bereidingstijd: 15 min + 60 minuten koken
Ingrediënten
- 600 gram tomaten in blokjes gesneden
- blikje tomatenpuree
- 50 gram bruine basterdsuiker (naar eigen smaak bepalen)
- 50 ML rode wijnazijn
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
Aanwijzingen
- Snij de knoflook en uien fijn. Fruit de ui en knoflook in een klein pannetje samen met de gerookte en milde paprika poeder. Voeg de tomatenpuree toe als de uien glazig zijn. Bak de tomatenpuree even mee zodat de zurige smaak verdwijnt.
- Voeg alle andere ingrediënten toe. Je kunt zelf met de smaak spelen. Wil je het zuurder voeg dan wat meer wijnazijn toe. Wil je het zoeter doe wat suiker erbij.
- laat dit alles een klein uur op een klein vuurtje pruttelen zodat de ketchup indikt.
- Pureer de ketchup met een staafmixer en laat afkoelen.
Tips of vragen? Dat horen wij graag!
Eet smakelijk,
Dubbelbourgondisch