De bapao is een gestoomd broodje met een vulling. Wij maken vandaag onze eigen versie van dit overheerlijke broodje. Belangrijk is om bapaomeel bij de plaatselijke toko te gaan halen. Dit meel is veel fijner dan patentbloem en geeft een veel mooier resultaat.
Buiten het gehaktmengsel dat wij gebruiken zijn er natuurlijke vele mogelijkheden om de bapao mee te vullen. Gebruik dit recept als basis en deel jullie eigen creaties met ons!
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur wachttijd
6 broodjes
Ingrediรซnten
Bapaodeeg
- 250 gram Bapaomeel (Verkrijgbaar bij de toko)
- 175 ML water
- 1 theelepel suiker
- 4 gram gist
Vulling
- 250 gram half om half gehakt/ varkensgehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 cm gember
- Handje cashewnoten
- 1 eetlepel palmsuiker (anders bruine basterdsuiker)
- 2 cm verse laos
- 2 salambladeren
- 100 gram prei
- 1 bosui
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel ketjap manis
Aanwijzingen
- Snij de ui, knoflook, gember, prei, bosui en cashewnoten fijn.
- Fruit de ui en knoflook in een pan en voeg het gehakt, bosui en gember toe. Bak dit mengsel 2 minuten en voeg de laos, salamblad en cashew toe. Voeg tenslotte de ketjap, suiker en ketchup toe. Als alles gaar overscheppen op een bord en laten afkoelen in de ijskast.
- Kneed het meel, water, gist en suiker tot een soepel deeg. Laat het deeg 10 minuten rijzen ineen kom onder een natte theedoek.
- Maak bolletjes van het deeg met de grootte van een pingpongbal (ongeveer 50 gram). Maak met twee vingers een kuil in het balletje zodat er een bakje ontstaat. Doe de afgekoelde vulling in het bak en vouw het aan de bovenkant dicht. let op dat er geen vulling op de rand komt, want dan sluit de bapao niet goed.
- Maak een mooi bolletje en leg de bapao onder een natte handdoek op bakpapier. Laat de bapao minimaal 1 uur rijzen.
- Doe de broodjes in een stoommandje en stoom op een stukje bakpapier ongeveer 8 minuten.
Selamat Makan!
DubbelBourgondisch