Zon, paella en sangria! Wat een fiesta! Een echte zomercocktail natuurlijk, maar eigenlijk kan ie altijd. Licht, fris en fruitig, maar let op; uit ervaring weten wij dat je er snel dronken van wordt 😉
Recept: 6-8 personen
10 minuten + minimaal 4 uur laten trekken
Ingrediënten
- 2 flessen Spaanse rode volle wijn (Bijvoorbeeld Rioja)
- 800 ml gemberbier (4 flesjes)
- 125 ml triple sec (of Cointreau; niet heel Spaans, maar wel erg lekker)
- 125 ml grenadine
- 3 el vanillesuiker
- 4 sinaasappels
- 4 citroenen
- 2 limoenen
- bakje bramen
- pitjes van 1 granaatappel
Aanwijzingen
- Doe de wijn, het sap van 2 sinaasappelen, het sap van 2 citroenen, het sap van 1 limoen, de triple sec (of Cointreau), de grenadine, de in stukjes gesneden van het restant van het fruit, de bramen en de granaatappelpitjes in een grote schenkkan.
- Voeg de 3 eetlepels in warm water opgeloste vanillesuiker toe en roer goed door elkaar. Schenk vervolgens het gemberbier erbij.
- Zet de kan goed afgedekt (liefst met deksel) in de koelkast en laat minstens 4 uur (bij voorkeur 24 uur) trekken.
- Serveer de sangria samen met de vruchten uit in mooie glazen.
Tips of vragen? dat horen wij graag!
Dubbelbourgondisch