Panpizza!

Snel, simpel en toch indruk maken? Met deze panpizza doe je het allemaal! Geen ‘diepvriesdeegbom’ van minimaal 900 calorieën, maar een lekkere snack die je helemaal zelf maakt en belegt. Wij maken hier twee verschillende: 1. Met mozzarella, ansjovis en basilicum. 2. Met gekarmeliseerde ui, verse vijgen en gorgonzola. Uiteraard zijn beide belegd met tomatensaus.

Bereidingstijd: 30 minuten

Voor 2 panpizza’s:

Ingrediënten

Pizzadeeg

  • 250-300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 80-100 ml water
  • 2 el olijfolie
  • snuf out
  • bloem om te bestuiven

Beleg

  • 400 gr tomaten uit blik
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 20 gr verse basilicum, blaadjes apart en steeltjes fijngehakt
  • 125 gr mozzarella van goede kwaliteit, in plakken
  • gezouten ansjovisfilet (liefst met velletje)
  • tl gedroogde oregano
  • 2 verse vijgen, in plakken
  • 100 gr gorgonzola, verkruimeld
  • 2 uien, in ringen
  • handje vol zelf geroosterde walnoten
  • el honing
  • tl gedroogde tijm

Zoals aangegeven is deze panpizza snel en simpel te maken; Alles in de keukenmachine, draaien, kneden en je hebt zelfgemaakt pizzadeeg. Een ideale basis en een verrassend alternatief op de gangbare pizza’s. Leef je daarom uit op het beleg, want niks is te gek!

  

Aanwijzingen

  1. Begin met de tomatensaus. Fruit de basilicumsteeltjes en de knoflook glazig en voeg de tomaten uit blik toe samen met een heel klein beetje water. Plet de grote stukken tomaten eventueel met een vork, zodat er een saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en voeg een eetlepel balsamicoazijn toe. Laat de saus minimaal 30 minuten pruttelen, zodat de smaken wat kunnen intrekken en er een mooi dikte ontstaat.
  2. Bak vervolgens de uienringen op laag tot middelhoog vuur aan, tot dat ze zacht en glazig zijn. Voeg vervolgens een eetlepel honing toe en laat op laag vuur rustig karameliseren.
  3. Maak intussen het pizzadeeg. Meng het zelfrijzend bakmeel met het water, olijfolie, en het zout in een keukenmachine. Het moet een deeg worden dat bij elkaar blijft en niet te veel plakt. Voeg eventueel wat extra zelfrijzend bakmeel of water toe, totdat je de juiste samenstelling bereikt.
  4. Bestuif een werkblad en je handen met bloem. Verdeel het deeg in 2 bolletjes en rol mooi uit tot twee ronde pizza’s. Je kunt eventueel ook een kom gebruiken om deze na uitrollen uit te steken tot het formaat van je pan.
  5. Zet vervolgens een steelpan(netje) met wat olijfolie op middelhoogvuur. Bak het deeg (nog) zonder beleg aan beide kanten aan tot het een kleurtje heeft en knapperig is. Doe dit met beide pizza’s en leg apart uit de pan.
  6. Pizza 1: Verdeel nu de tomatensaus over de pizza’s. Beleg vervolgens met 2-3 plakken mozzarella, basilicumblaadjes en anjovisfilets. Leg de pizza terug in de pan en bedek deze, totdat de kaas mooi is gesmolten. Besprenkel tot slot met wat gedroogde oregano.
  7. Pizza 2: Verdeel nu de tomatensaus over de pizza’s. Beleg vervolgens met wat gekarameliseerde ui, de verse vijgen en daarover verkruimel je de gorgonzola, gevolgd door eventueel wat extra gekarameliseerde ui. Leg de pizza terug in de pan en bedek deze met een deksel of andere pan, totdat de kaas mooi is gesmolten. Besprenkel tot slot met wat gedroogde tijm.

Eet smakelijk!

DubbelBourgondisch

Reageer Ook

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*