Vandaag alweer het derde recept van onze overheerlijk paasbrunch: Banenbrood met zelfgemaakte pindakaas. Natuurlijk leven we bij Dubbelbourgondisch niet onder een steen. Regelmatig zien we recepten voor verschillende soorten bananenbrood voorbij komen. Wij kiezen met Pasen voor een redelijk simpele variant. Een zoetje van blauwe bessen en het frisse van de citroenschil afgemaakt met het hartige van de zelfgemaakte pindakaas. Kortom een perfecte combinatie die eenvoudig te maken is. Gebruik ons recept als inspiratie om zelf aan de slag te gaan! Mocht je zelf nog andere ingrediรซnten lekker vinden zoals noten of cacao kun je hier altijd mee experimenteren.
Bereidingstijd: 10 minuten en 30 minuten baktijd (4-6 personen)
Ingrediรซnten
Bananenbrood:
- 150 gram speltbloem
- 4 gram bakpoeder
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 eetlepels honing
- 3 eieren
- 3 (rijpe) bananen
- 125 gram blauwe bessen
- mespunt zout
- optioneel: citroenrasp
Pindakaas:
- 250 gram ongepelde pinda’s (neem 150 gramย ongezouten als je het jezelf makkelijker wil maken)
- 100 ML arachideolie
- mespunt zout
- optioneel: 1 eetlepel honing voor de zoetekauwen
Aanwijzingen
Bananenbrood:
- Verwarm de oven voor op 180ยฐC
- Snij de bananen in kleine stukjes en maal ze fijn met een keukenmachine of staafmixer.
- Doe de eieren, bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, honing, blauwe bessen, zout en eventueel de citroenschil erbij en meng het met een garde.
- Doe het mengsel in een bakvorm voor een cake en zet in de oven.
- Bak de cake voor 25-35 minuten. Controleer met een satรฉprikker of het bananenbrood klaar is.
Pindakaas:
- Pel de pinda’s en doe de mixbeker van de staafmixer.
- Voeg olie, zout en eventueel de honing toe.
- Maak alles fijn met de staafmixer. Mocht het lastig zijn kun je altijdย nog wat meer olie toevoegen.
Hopelijk gaan jullie genieten van onze paasbrunch! Combineer met onze andere recepten voor de paasbrunch: de bonte wortel quiche en sandwich vitello tonnato
Tips of vragen? Dat horen wij graag!
Smakelijk eten,
Dubbelbourgondisch