Aziatisch, Aziatisch, Aziatisch! wat houden we bij Dubbelbourgondisch van de Aziatische keuken. Naast de heerlijke slowfood gerechten uit de Indonesische keuken kent deze keuken natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld deze snelle daghap met gewokte garnalen en verse groente. Heb je andere groente in huis dan in dit recept genoemd kun je deze natuurlijk gewoon gebruiken! Let wel op dat je niet alle groente tegelijk in de wok kunt gooien.
Voor 4 personen neem je:
Ingrediënten
- 500 gram garnalen
- 300 gram Udon Noodles
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 knoflooktenen
- 1 peper
- 1 paprika naar keuze
- 1 winterpeen
- 8 babymaïskolfjes
- 1 bouillonblokje
- sesamolie om in te bakken (kan ook met gewone olie)
- 1 sereh (optioneel)
Zoals jullie weten vinden wij bij Dubbelbourgondisch belangrijk voelt als ontspannen en niet als stress. Belangrijk is dan ook om altijd, maar zeker bij wokken, van te voren alle ingrediënten te snijden en klaar te leggen voor bereiding.
Aanwijzingen
- Snij alle groente en maïs in de gewenste grootte (shiitake heel laten). De groente mogenlekker grof gesneden worden.
- Marineer de garnalen met een beetje olie, sesamzaadjes en eventueel de fijngesneden stukken sereh (laatste 5 cm van witte gedeelte)
- Breng 500ML water aan de kook met hierin het bouillonblokje. Als het water kookt shiitake toevoegen en koken totdat ze zacht zijn (10-15min).
- Kook de Noodles naar aanwijzing op de verpakking.
- Zorg dat de wokpan op temperatuur is en begin met wokken van de winterpeen en babymaïs. Na 3 minuten de paprika, peper en knoflook toevoegen samen met zachte shiitake.
- Bak de garnalen 2 minuten zodat ze bijna gaar zijn.
- Voeg op het laatste moment de garnalen en noodles toe aan de wok samen met de hoisinsaus. Doe je dit eerder wordt de vis taai en de noodles papperig.
- Serveer mooi in een diep bord en voeg eventueel nog bosui en/of radijs toe ter garnering