Vandaag een van de ultieme klassiekers bij ons thuis: dadar kebertoe. Een indische omelet gevuld met gekruid gehakt. Een zeer eenvoudig, maar lekker gerecht. Serveer dit gerecht met witte rijst en een mooi tafelzuur.
De inspiratie van dit recept komt uit een van mijn favoriete Indische kookboeken van de familie Keasberry. Jeff Keasberry onthult in dit boek zijn favoriete Indische keukenrecepten die al 3 generaties zijn overgegeven. Deze authentieke Indische recepten werden gereserveerd in hun restaurant Djokja in Amsterdam en zijn dus uitermate geschikt voor feestjes of andere bijzondere gelegenheden. Kortom een pareltje voor de liefhebber van de Indische keuken. Bestel het boek nu bij bol.com via onderstaande link:
Dadar Kebertoe
Course: HoofdgerechtCuisine: IndischDifficulty: Makkelijk2
servings10
minutes20
minutesIngrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
3 kemirinoten
2 tl ketoembar (korianderzaad)
halve tl djinten (komijnzaad)
halve tl koenjitpoeder (kurkuma)
1 tl verse trassi opgelost in 2 el water
1 el tamarindepasta
1 tl laospoeder
250 gr biologisch rundergehakt
200 ml kokosmelk
halve el meel
- Omelet
3 eieren
halve tl knoflookpoeder
peper en zout
Aanwijzingen
- Fruit de uien, knoflook en kemirinoten in de olie.
- Voeg het trassiwater toe en laat verdampen. Voeg daarna de ketoembar, djinten, koenjit, tamarinde en laos toe en bak even mee.
- Voeg het gehakt toe en bak dit gaar. Voeg de kokosmelk en het meel toe en bak het al roerend droog.
- Maak een omelet met het ei, knoflookpoeder, peper en zout. leg het omelet op het bord en schep het gehakt op 1 helft van het ei. Klap het ei dubbel en serveer met een goede chilisaus.
Notities
- Overgiet het ei met een goede pikante chilisaus van de toko.
- Serveer met onze atjar ketimoen of atjar tjampoer
Tips of vragen? Dat horen wij graag!
Eet smakelijk!
DubbelBourgondisch