Nachos uit de oven.. Dit zijn gewoon de allerbeste! Dé perfecte snack bij een borrel, op een brakke kater zondag of bij iedere Netflix binge-watching sessie. Zelfs als avondeten; kan allemaal! Wij serveren hem hier met gehakt vol specerijen, zelfgemaakte guacamole, creme fraiche en pico del gallo. Fiesta!
Allerbeste nachos uit de oven!
Course: Fingerfood, Makkelijke Kost4
Personen30
minutes20
minutesIngrediënten
300 gr naturel tortilla chips
300 gram ongekruid rundergehakt
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 rode ui, fijngesnipperd
volle theelepel komijnpoeder
volle theelepel paprikapoeder
halve theelepel kaneel
1 blik gepelde tomaten
200 gr creme fraiche
100 gram Goudse kaas, geraspt
100 gram Cheddar kaas, geraspt
Optioneel: gekookte maiskolf, gegrild of afgebrand
Optioneel: chili saus
- Guacamole
Zelfgemaakte guacamole (Klik hier voor recept)
- Pico de gallo
2 tomaten, zaad-/vruchtvlees eruit en in blokjes
1 rode ui, fijngesnipperd
bosje koriander, fijngesnipperd
half rood pepertje, fijngesnipperd
rasp en sap van 1 limoen
scheutje olijfolie
Aanwijzingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zet een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook glazig in olijfolie. Voeg de specerijen toe en laat kort meebakken.
- Doe hierbij het gehakt en bak rul. Voeg het blik gepelde tomaten toe, plet ze en verwarm goed door. Breng op smaak met peper en zout uit de molen en eventueel een snufje suiker. Laat minimaal 15 munten pruttelen, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Verdeel de tortilla chips over een ovenschaal. Smeer hier een laag van het gehaktmengsel overheen. Lepel hier speelsgewijs wat laagjes creme fraiche over gevolgd door een flinke laag van de gemixte geraspte kazen. Herhaal dit tot je minimaal 2 lagen hebt en eindig met een mix van flink wat geraspte kazen.
- Zet de ovenschaal zo’n 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de ovenschaal uit de oven en laat 2 minuten rusten. Werk de schotel tot slot af met de guacamole, creme fraiche, pico del gallo, chili saus, eventueel wat gebrande mais en overgebleven blaadjes koriander.
- Toppings
- Pico de gallo: Meng alle ingrediënten voor de pico de gallo door elkaar en breng op smaak met zout en peper uit de molen
- Guacamole: Maak de guacamole volgens ons recept (Klik hier)
- Creme fraiche: Meng de overgebleven creme fraiche (100 gr) met een kneepje limoensap en limoenrasp.
Notities
- Gebruik stevige wat dikke tortilla chips. Deze blijven beter overeind in de oven met een shitload aan gesmolten kaas eroverheen.
- Pico de gallo is een frisse salsa en onmisbaar in de Mexicaanse keuken. Het wordt vaak gebruikt bij chili con carne, taco’s én tortilla chips!
- Geen fan van koriander?! Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar als alternatief kun je platte peterselie gebruiken.
Tips of vragen? Dat horen wij graag!
Eet smakelijk,
DubbelBourgondisch